Normandië

Bijzondere

zwangerschapsweek 

of vrouwenweek

Varengeville-sur-Mer


Afgelopen 3 jaren hebben Daniëlle en ik genoten van het delen van onze kennis tijdens de zwangerschaps- en vrouwenhormoonweken in de herfst. Ook dit jaar kijken we met veel plezier uit naar ons verblijf in Normandië waarin we zwangeren met partner/vriendin/zus/moeder voorbereiden op de zwangerschap, bevalling en kraambed.

Voor de vrouwenhormoonweek staan we klaar voor vrouwen die een beter inzicht willen krijgen in hun hormoonhuishouding. We delen onze kennis rondom fertiliteit/kinderwens, PMS en overgang. 

We kijken ernaar uit om jullie een van de mooiste plekjes van Normandië te laten zien en jullie te verwennen tijdens een ontspannende week.


Zwangerschapsweek/weekend of

Vrouwenweek/weekend:

19 nov - 22 nov 2020 (weekend)

23 nov - 27 nov 2020 (mid-week)

26 nov -  29 nov 2020 (weekend)

30 nov - 4 dec 2020 (mid-week)

3 dec - 6 dec 2020 (weekend)

Normandië in de herfst

Normandië is misschien wel op z'n mooist in de herfst. Parijzenaars zijn teruggekeerd naar Parijs, hun prachtige buitenverblijven achterlatend. Rust, zuivere lucht en lage zoninval maken het tot een prachtige plek om even uit te waaien en tot rust te komen.

Wandelen naar zee

Getijden wisselen elkaar af. Een wandeling op het strand langs de statige witte kliffen, met als vergezicht de boten die naar Engeland vertrekken. Thuiskomend na de wandeling wacht een knappend haardvuur en een warm kopje thee.

Verdiepende informatie en ontspanning

Dit is het landschap waar we graag komen en ook onze rust vinden. Al filosoferend kwamen we tot de conclusie dat Varengeville-sur-Mer een perfecte plek is om een kleinschalige vakantie te organiseren. Voor vrouwen die diepgang in informatie zoeken en willen ontspannen. Met of zonder partner, moeder of vriendin.

Zwangerschapsweek 

Even stilstaan bij je zwangerschap met aandacht voor jezelf en je ongeboren kind samen met je partner, moeder of vriendin

Anders dan een zwangerschapscursus

Samen in een andere setting informatie ontvangen, waarbij er gekeken wordt naar persoonlijke verwachtingen in een rustige en ontspannen sfeer.

In kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers gaan we door de verschillende onderwerpen rondom zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Wij zullen zorgen voor inhoudelijke informatie in verschillende vormen: persoonlijke gesprekken, binnenshuis of tijdens een van onze wandelingen, film en leesmateriaal. Ook zal er een borstvoedings- en draagdoekworkshop plaatsvinden.  

Daarbij is er veel ruimte voor interactie, vragen en discussie.

Massage

Tactielmassage is een massage die voor veel rust en ontspanning zorgt, een oxytocine-bevorderende massage. Oxytocine is het hormoon van verbinding en hechting en is van levensbelang voor je baby maar ook voor je eigen welbevinden. Oxytocine wordt veelvuldig aangemaakt tijdens de bevalling en de borstvoeding. Aan iedere deelnemer worden in deze week twee massages aangeboden.

Vakantie

Omdat het een vakantie is, plannen we ook veel rustmomenten in voor eigen invulling. We kennen de streek goed dus kunnen je goed informeren over de verschillende mogelijkheden. We verblijven immers in een gebied waar vele kunstenaars en musici van weleer kwamen voor inspiratie.

Maaltijden en accommodatie worden geheel verzorgd.

Vrouwenweek

Leer je hormonen kennen

In deze vrouwenweek verdiep je je op een ontspannen manier in je hormoonhuishouding en leer je hoe je deze positief kunt beïnvloeden.

PMS, overgang, vermoeidheid, slecht slapen

Meer dan dat vrouwen zich ervan bewust zijn spelen hormonen een grote rol in de verschillende fasen van hun leven. De invloed van de menstruele cyclus en je hormonen is van grote invloed op je welbevinden. Je lekker voelen of last van stemmingswisselingen, zin in seks of juist minder zin, een stralende huid of een droge huid, veel energie of vermoeidheid, lekker kunnen slapen of nachten wakker liggen, (on)regelmatige menstruatiecyclus of steeds minder vaak terugkerende menstruatie omdat je langzaam in de overgang gekomen bent. Dit zijn voorbeelden die grotendeels of gedeeltelijk bepaald worden door je hormonen.

Kinderwens

Wil je graag een kindje en probeer je al een tijdje om zwanger te worden? Zit je in een fertiliteitstraject en wil je even praten en uitrusten? Of wil je graag nadenken om de stap te nemen of je een kindje wil, alleen of met een partner?

Persoonlijke consulten

In de persoonlijke consulten wordt er naar je geluisterd en met je meegedacht. Je krijgt een adviesplan om thuis mee aan de slag te gaan. Er wordt gewerkt met voedingadviezen, supplementen, kruiden, beweging, ontspanning, darmconstitutie, tactielmassages, laboratorium-onderzoek en eventueel anticonceptie- of hormoontherapie-advies.


Vakantie

Deze week is een vakantie waar je echt aan jezelf toekomt. Geen verplichtingen, geen dagelijkse routine, geen werk, geen kinderen. Een week waarin jij aangeeft waaraan jij behoefte hebt met veel rustmomenten voor eigen invulling. Je wordt heerlijk door ons in de watten gelegd met een luisterend oor, lekker eten, (strand-)wandelingen, rusten en slapen, tactielmassages, films, muziek, boeken en als je zin hebt knutselen.


Zeerahjam en Daniëlle

Dit is een gezamelijk project van Zeerahjam de Lange en Daniëlle Boonen. Beide zijn ervaren verloskundigen en werkzaam in eigen praktijken in Amsterdam en Amstelveen.

Naast verloskundige zorg is Zeerahjam opgeleid tot lactatiekundige en beide tot hormoonspecialiste

Bel of mail ons vrijblijvend

Tarieven en contact 

-  650 euro per persoon (midweek) 

- 390 euro per persoon (lang weekend)

- Bij COVID-19 verhindering wordt het betaalde bedrag geretourneerd 

- op basis van 2 persoonskamer

- midweek: aankomst maandag vanaf 15:30 uur, vertrek zaterdag rond  12:00 uur

- Weekend: aankomst donderdag vanaf 15:30, vertrek zondag rond 12:00

- incl alle informatie, consulten, massages (2x pp week, 1x pp weekend)

- incl alle maaltijden behalve op de laatste avond, deze is voor vrije invulling gepland

- bij aanvullende zorgverzekering kan er een gedeelte vergoed worden (zwangerschapscursus en vrouwenconsult)

Aanmelden en informatie:

delangeboonen@gmail.com

Zeerahjam 06-47179174

Daniëlle 06-40772880